Vakantie ontvangst 2016

Dit jaar met het hele gezin naar Frankrijk; Clairvaux les Lacs.
Dit is een klein plaatsje gelegen in de Jura en tegen de Franse Alpen aan.
We zaten in een kleine sta-caravan op een camping en volgens de auto hoogte meter bevonden we ons daar op 550 m hoogte.
Ik had besloten om alleen de KPO WR2100 ontvanger mee te nemen en geen antennes te spannen.
Dus alleen gebruik maken van de telescoop antenne voor kortegolf en de interne ferriet antenne voor middengolf.
Ik verwachte wel wat stations te kunnen ontvangen maar was (wederom) verbaasd dat ik zoveel AM piraten kon ontvangen met deze toch wel simpele set-up.
De echte kanonnen waren, nadat het donker was geworden, gewoon ruisvrij te ontvangen.
Maar ook stations met minder vermogen waren te horen. Eigenlijk waren alle stations die on air waren wel te ontvangen op de binnenantenne.
De "zwakke" stations kwamen regelmatig vanuit de fading mooi opzetten en je hoorde dan diverse stations naast en door elkaar.
Helaas zijn er erg veel stations die urenlang platen draaien en geen ID geven en daardoor weet je niet naar wie je zit te luisteren.
Met behulp van de piraten app wist ik uiteindelijk wel wie het waren (nogmaals bedankt jongens voor de hulp) maar ik heb besloten om niet een rijtje hieronder neer te zetten maar om alleen de stations te noemen waar ik langere tijd naar geluisterd en van genoten heb.
Want genieten van de middengolf was het zeker.... ver weg van huis toch naar de favoriete piraat kunnen luisteren op de eigen ontvanger blijft speciaal!Op middengolf ging de band iedere avond echt open zodra het donker begon te worden en dat was vanaf 21:30 uur.
Een aantal avonden heb ik langere tijd geluisterd naar Radio Barones die op 1611 en 1620 kHz iedere keer erg goed te ontvangen was. Beter als thuis!
Wel een (lichte) fading op het signaal maar ook voor de rest van de familie was het geen straf om naar dit piratenstation te luisteren.
Baro, nog bedankt voor de groetjes en het was interessant om te horen dat de familie Wizard in de UK ook gelijktijdig naar dit baken uit Nederland zat te luisteren.
(Dat is dan wel het voordeel van vrij wifi op de camping).
Een ander station dat ik moet noemen is Radio Edelkampioen die net terug was na vakantie het het stof van de buizen aan het blazen was.
Dat deed hij zeer effectief door een uitstekend signaal  neer en draaide een mooi programma met regelmatig reacties op luisteraars. Het signaal was wel net zo goed als die van de Baro.
3-8 hoorde ik de Mustang  op 1655 met een erg goed signaal.
Ook Duranza goed gehoord.
Zoals gezegd veel meer stations gehoord met alleen muziek en geen spraak.
Overdag is er op de middengolf niets te horen maar zodra het donker wordt worden de sky-wave signalen erg goed.
Helaas stoorden de spaarlampen in de caravan erg op de KPO ontvanger. Vandaar dat de filmpjes donker zijn omdat ik de lichten had uitgedaan.
De volgende keer toch maar een netfilter meenemen.


Reacties

Een reactie posten